Rätta prioriteringar ger nytt momentum

action-energy-athlete-man-2403737_Small.jpg
 

Hösten - en tid för momentum

7 Nycklar för nytt MOMENTUM i liv och ledarskap!

”Den som jagar två kaniner samtidigt missar båda” 

När du inte har momentum stannar det mesta av din motivation och du tappar riktningen. Vi ser över HUR du får MOMENTUM - Varför du och ditt företag behöver fart och momentum för att lyckas!

Det finns inget som fart, flyt, flow och momentum. Tänk dig en tyst flod som flyter fram sedan förvandlas den plötsligt i ett ögonblick till en fors och ett vattenfall, fart kan vara förvirrande men är lika viktigt för affärer som luft är för att hålla människor levande. Med det kommer ditt företag att växa och kunna växa framåt oavsett vilka utmaningar som finns. Utan det kommer ditt företag och medarbetarskap i bästa fall att stagnera eller värre, misslyckas eftersom det inte finns någon styrka och uthållighet att motstå motgångar.

När du inte har någon fart, känner även de enklaste uppgifterna svåra. Du känner dig fast och överväldigad. Som ett tåg vid död stopp är det svårt att komma i rörelse igen; moralen är låg och framtiden är osäker. Däremot är "en organisation med fart, som ett tåg som rör sig med 10 mil per timme. Du kan bygga en stålarmerad betongvägg tvärs över spåren, och tåget skulle plöja rakt igenom den. ”Om du kan utnyttja kraften i fart, kan du uppnå vad som helst. Momentum i kommunikation eller inget alls? Momentum i sälj eller tappad gnista och fokus? Momentum i arbetsglädje eller tystnad och rädsla? MOMENTUM OCH DIN VERKSAMHET. Är du en momentum brytare eller en momentum byggare? Momentum är en ledares bästa vän. Även om du är en momentum byggare, kan du ha momentum brytare i ditt team. Var saknas motivation i din organisation? Patrik Sandberg ger dig nycklar hur du kan samarbeta med ett momentum på flera områden. 

Vill du boka en workshop med momentum som tema eller momentum coaching? Det finns inget som fart, flyt, flow och nytt momentum! Som coach kan vi hjälpa dig att se med nya ögon på säsongen som var, utvärdera resultaten och ta fram en ny träningsplan för er.

Vad behöver du ändra på och lära dig göra för att inte bara nå samma resultat nästa år utan ta nya segrar? Vi har förberett med några reflektionsfrågor för dig i just detta syfte.
Vill du ha en egen tränare inför höstens utmaningar - hör gärna av dig.
Patrik Sandberg är GRUNDARE OCH VD av FÖRETAGSCOACH SANDBERG AB

Patrik har mer än 20 års erfarenhet av chefs- och ledaransvar inom försäljning, marknadsföring, affärsutveckling och ledarskap. Han har samordnat och genomfört flera hundra projekt och tagit fram nya utbildningar. Coachning för över 500 stora och små företag och organisationer i Norden och Coachat och varit Mentor för 1000 ledare, ägare och entreprenörer och brinner för människor att de ska nå sina mål och lyckas med sina drömmar. Kunder berättar om sina momentum i sitt liv och ledarskap. Det gläder vi oss över.

Kontakta oss för ett möte:

E-post: patrik.sandberg@foretagscoach.se Tel. 0734-47 80 80
Advisory board – Vad ska man med en sådan till? Passar för det mindre företaget. Vi hjälper dig.

Hur ska man hitta en modell för att lyfta det lilla företagets strategifrågor när det känns som att all energi går åt till att hantera den dagliga verksamheten. 

Lösningen kan vara en advisory board. Med en sådan får du många av fördelarna en bolagsstyrelse erbjuder, men med mindre krångel och färre förpliktelser.

Vad är då en advisory board? Ofta handlar det om verksamheter med endast några få anställda och heltidsengagerade ägare. 

Enkelt uttryckt är det ett bollplank, en grupp som har en rådgivande funktion till företagets ägare eller ledning. 

På många sätt har den därmed samma funktion som en styrelse i ett aktiebolag, men en viktig skillnad är att den inte har något juridiskt ansvar. 

Eftersom medlemmarna i gruppen inte har något formellt ansvar har företaget heller inte några skyldigheter att informera och rapportera. 

Och ägarna väljer själva om de vill följa råden som gruppen ger.

Därför är det här en lösning som passar många mindre företag. Det kan också vara ett bra första steg, ett sätt att pröva sig fram, för företaget som funderar på att inrätta en professionell styrelse på sikt.

TA ACTION? 

Företagscoach hjälper dig att sätta upp en egen Advisory board. 

  1. Boka en workshop på 2-3 timmar. 

  2. Boka ett mentor möte på 60-90 min med Patrik Sandberg.

  3. Boka in Företagscoach Sandberg ABs VD i din Advisory board. Årlig ersättning eller per månad eller kvartal.


Onepixel_240865_small.jpg

Viktigaste egenskaperna hos ledare inför 2020

Harvard Business Review har listat de viktigaste arbetsegenskaperna och kunskaperna för chefer och ledare inför 2020. I deras sammanställning angavs följande fyra egenskaper som de viktigaste:

  1. Komplex problemlösningsförmåga

  2. Kritiskt tänkande i arbetet

  3. Kreativitet

  4. Bemötandet av och hur man tar folk (people management)

I våra strukturerade ledarskapsprogram för chefer och ledare så tar vi upp alla dessa egenskaper, och fler därtill, och tränar dem under 7-9 månader. Varje månad läser du, reflekterar, skriver och jobbar med olika case. Sen möts du och din egen Ledarskaps-PT varje månad för enskilda samtal för att utifrån din situation belysa tankar, utmaningar och åtgärder utifrån materialet.

Du kan välja mellan Ledarskapets dimensioner 2.0 eller Ledarskapsarenan. I den senare inkluderas flera av dina närmaste chefer och ledare i olika moment av programmet för att ge dig ett ännu större djup i programmet.


Workshop_2019.jpg

Behöver ni en tydligare bild av 2019?

Är ni på väg att ta nya steg för att vidareutveckla verksamheten? Är ni mästare på att formulera strategier och handlingsplaner men har svårare att konkretisera dem i faktiska handlingar? Eller finns det specifika frågor eller situationer som behöver ventileras och redas ut för att knutar ska kunna lösas och arbetsenergin ska kunna läggas på rätt saker framöver?

I alla dessa fall är en workshop ett effektivt verktyg för att identifiera problem eller hinder och sätta fokus på lösningen och sedan kunna ta fart framåt.

Ladda ner foldern eller läs mer om våra olika workshopar via länken här.


reflektion.jpg

Det är inte alltid att man som ledare tar sig tiden…

…för att reflektera över sin verksamhet eller sin egen utveckling som ledare. Det är lätt att fastna i den dagliga driften och i alla situationer som behöver lösas. Vi ger dig här möjligheten att ta dig tid för ett ögonblick och istället reflektera kring några frågor om ditt ledarskap och din verksamhet. Om du besvarar dessa korta frågor och sänder in dina svar så erbjuder vi dessutom ett kostnadsfritt samtal utifrån dina svar för att visa hur coachning fungerar och för att se om det skulle vara en bra lösning för dig i din situation. Du finner frågorna här.


Att gå från tanke till handling

“Från tanke till handling” är ledord för oss när det gäller ledarutveckling och det personliga ledarskapet. Det innebär att få ny insikt och att implementera den nya insikten och kunskapen för vardagens arbete och att därigenom få nya resultat. Vi tränar chefer att få större genomslagskraft och grupper och medarbetare att arbeta smartare, kommunicera tydligare, lyssna mer fokuserat och att nå sina mål med mindre stress och mer arbetsglädje.

I vårt arbete med detta utgår vi från vår modell “Från tanke till handling” enligt nedan. Genom att identifiera var utmaningen finns kan vi bygga en enskild handlingsplan och åtgärda specifika moment eller ta ett helhetsgrepp över situationen för att säkerställa att det blir en varaktig förändring.

Modell Från tanke till handling.png

Vi har utvecklat över 500 företag och organisationer och coachat mer än 1000 chefer, ledare, entreprenörer och säljare i Norden. Vi har en erfaren pool av ledartränare och coacher.

Vi arbetar med att utveckla lönsamheten och effektiviteten hos våra kunder och visar hur människors potential kan tas tillvara i större utsträckning och därmed hur lönsamheten och effektiviteten kan utvecklas.

Möt oss vid Humlegården och se över, inte bara vad, hur och när utan ”varför” ni ska gå från tanke till handling och nå era mål tydligt och klart!

 

 
Marketplace_Företagscoach.gif
 

 
 
 
Faximil_VD-tidningen_s48.png
 

“SPECIELLA UTMANINGAR FÖR VD:AR I SMÅFÖRETAG”

Läs mer om Fem tips för att bli en effektivare VD i ett småföretag, från Patriks Sandbergs artikel i VD-tidningen, oktober 2018.

Ladda hem PDF-filen här.

 

 

“Av Patrik fick vi coachning och hjälp som var avgörande och som ledde till att vi även behöll detta företag, som sedan dess haft en fantastiskt utveckling och resa.”

- Daniel Cummings,
Sänghuset Elgen

 

“Vi har haft en av de bästa utvecklingssamtalen sedan FÖRETAGSCOACH Sandberg AB var här och föreläste och coachade. Jag har som enhetschef vågat ta in och ge mer feedback som personalen uppskattat. Motivationen har ökat kraftigt efter samtalen."

- Chef på E-ON

 

Jag hör än idag gruppmedlemmar analysera kollegor och sig själva utifrån olika DISC-profiler.

Isac Wadman, Head of Finance and Business Control & Procurement  | Ålandsbanken

Norrsken oktober 2015-8756_low.jpg
 

Nå dina mål genom Coaching

Beskär för att kunna nå fram!

Vill du få ny självinsikt och personlig utveckling? Vill du få verktyg och metoder rakt in i ditt liv och ledarskap? Vill du ta nästa steg in mot ert företags framtid? Vill du få ett nytt sätt att tänka och agera som ger nya andelar och kunder?

Gör som; E.ON, Atlas Copco, ÅF, Örebro Kommun, Mondi Packaging och Svensk företagsförmedling. Anlita en coach och nå fram. Våra coacher är ICF certifierade.

Kontakta oss för att boka ett ledarprogram eller boka ett gratis coachsamtal under en halvtimma här nedan.


Välkommen!

 
 

Vill du veta mer?

Prova effekten av
att bli coachad

 
rawpixel-703123-unsplash.jpg